miercuri, 14 martie 2012

Un vis de-o vara

Toamna este in plina desfasurare, ploaia de frunze imi mangaie umerii si simt ca ma incarca de energie. Sunt fericit ca-mi vad copilul crescand, in acelasi timp imi dau seama ca timpul zboara, dar asta  ma bucura, sunt sanatos. Totul decurge asa cum mi-am dorit, ascensiunea profesionala este in limitele dorite, duc o viata echilibrata, dar minunile nu tin la infinit. Un zambet si o privire m-au facut sa o remarc, era acolo de mult timp dar pana acum privirile noastre nu s-au intersectat. Dintr-o data interesul meu a fost starnit, ii zambesc si o invit la o cafea. Un zambet si o cafea s-au transformat intr-o superba relatie, o relatie lunga presarata cu dragoste, iubire si pasiune. Simteam ca mi-am gasit sufletul pereche, fiecare secunda petrecuta alaturi de ea o savuram cu fiecare celula, imi place sa o privesc si nu ma mai satur. A trecut un an de zile si nici nu am realizat cand, dar acest an si-a pus amprenta asupra casniciei, am cazut in capcana extrarelatiilor, mi-am incalcat principiile dupa care ma ghidam. Am ajuns din nou in situatia de a rade cu un ochi si de a plange cu altul, de a-mi incalca principiile si de a-mi cladi fericirea pe suferinta altuia. Imi dau seama ca va urma un moment dificil, trebuie sa aleg intre familie si aceasta femeie superba. Simt ca imprastii dezamagire, tristete si lacrimii, sunt iubit dar nu sunt fericit, mi-as dori sa ma divid si sa pot impaca ambele parti.
Ce sa aleg?
O casnicie plina de impliniri sau un vis de o vara?
Am ales ........ sufletul imi este sfasiat, sunt deprimat si simt ca lumea este mult prea mica pentru a ma ascunde. Idealul de a darui fericire a fost spulberat, caut in trecut unde am gresit, cand am depasit limitele principiilor mele, cand m-am lasat purtat de val?
Sunt trist, dar stiu ca un simplu zambet al copilului imi va lumina ziua.

Lectia numarul 9: Niciodata nu este prea tarziu sa o iei de la inceput, trebuie doar sa fi sigur ca este ceea ce-ti doresti.
Concluzia: Cand crezi ca totul se naruie, nu dispera, intotdeuna se gaseste cineva care sa-ti lumineze ziua

Emotiile unui tata

Timpul trece si din pacate in valtoarea tineretii nu realizam acest lucru.
Sunt proaspat angajat intr-un domeniu care nu-mi este foarte familiar, dar imi place. Oras nou, colectiv nou, prieteni noi, totul s-a schimbat in viata mea. Indraznesc sa privesc in viitor si-mi dau seama ca va fi un drum anevoios dar placut, sunt hotarat sa merg cat mai sus posibil.
Ajung acasa si sotia are pe buze un suras neobisnuit, oare ce s-a intamplat?
Serioossss, esti siguraaa, voi fi tata?!!!
Da, voi fi tata, emotiile ma cuprind valuri valuri, ochii imi sunt umeziti, simt nevoia sa ma asez, aerrr, aerrr, vreau sa iau o gura de aer. Ne plimbam pe strada si totul imi pare mai frumos in aceasta zi, florile au o culoare mai vie, pasarile ma incanta cu ale lor triluri, lumea imi zambeste, voi fi tata!
Sunt fericit si invidios ca nu voi simti niciodata emotiile si trairile pe care le simte scumpa mea roscata.
Au trecut noua luni ca un vis de o noapte, sunt la spital si astept ......cea mai grea si apasatoare asteptare. Plang, da .... plang, sunt emotii pe care nu le-am experimentat pana acum, nu ma pot abtine si plang. Incerc sa ma feresc de cei din jur dar imi dau seama ca nu sunt singurul cuprins de emotii, barbatia nu poate triumfa in fata acestor emotii.
O asistenta iese din sala cu un bebelus in brate, este copilul meu, este dorinta mea, este visul meu.

Sunt tata!

Lectia numarul 8: Ca barbat poti experimenta multe, dar niciodata nu vei putea experimenta emotiile unei mame
Concluzia: Uneori nu poti avea totul

vineri, 9 martie 2012

Dependenta

Ma uit in urma fara remuscari si ma incurajez spunandu-mi ca deciziile luate sunt cele mai bune, vreau sa cred ca mi-am gasit antidotul pentru virusul placerii. Imi injectez cate o doza din dragostea ei in fiecare zi, imi doresc sa dea roade dar simt ca nu este suficient de puternic pentru a-mi reveni complet.
Beau un pahar de sampanie si privesc in gol, sunt la propria-mi nunta, ma uit in jur si incerc sa ma conving ca sunt acolo unde trebuie.
Linisteeee ....... incerc sa fac o promisiune roscatei mele, dar nimenu nu m-aude deoarece strigatul meu este mut. Plec capul in pamant si-mi spun ca viata trebuie sa-si urmeze cursul.
Blonde, brunete, roscate, satente, acest pastel de culori s-a perindat prin viata mea fara sa-mi marcheze existenta.
Eram manat de un singur principiu, calitate nu cantitate, dar cand ai parte de ambele incepi sa crezi ca destinul tau este altul.
Fiecare avea o poveste de spus, un prieten violent, un sot rece, o singuratate apasatoare, o relatie terminata, o deceptie, o curiozitate, un divort, o simpatie, o dragoste, un gand ascuns.
Daaaa......... stiuuu ce trebuie sa fac, trebuie sa ofer fericire, cu riscul de a dezamagi singura femeie oficiala din viata mea.Este frumos sa inveti din povestile altora, sa aduni clipele minunate si sa le oferi la randul tau astfel incat sa faci o persoana fericita. 
Uneori oamenii isi dau seama ce au acasa, ce au pierdut, ce pot pierde sau ce isi dorec cu adevarat facand comparatii, discutand problema lor. Sunt un psiholog care se culca cu pacientele lui, caut izbavire pentru fericirea altora dar eu sunt gol,sunt trist, deoarece izbavirea mea nu apare.
Sunt dependent de dragoste, sunt dependent de sentimente, sunt dependent de acel zambet cu subanteles, sunt dependent de pasiune, sunt dependent de acea privire gingasa.

Lectia numarul 7 - Oamenii au nevoie de dragoste, ofera tot fara sa astepti sa primesti
Concluzia - Fericirea poate veni din fericirea altora

Viata ca un joc de fotbal

De ce atunci cand avem totul avem tendinta de a exagera?
De ce nu putem sa ne bucuram de ceea ce am realizat si vrem mai mult?
De ce este mai interesant sa fi cu trei persoane o data decat cu una?
Acestea erau intrebarile care ma macinau la 22 de ani, oare de ce?
Miercuri - zi petrecuta cu iubita mea
Luni, Marti, Joi, Vineri - o superba roscata
Sambata, Duminica - o blonda interesanta
La prima vedere pare o viata superba, privita in amanunt este ca o boala care incet, incet, te copleseste.
Sufletul imi este rece, traiesc o viata ravnita de toti barbatii dar ei nu vad tristetea din sufletul meu. Am impresia ca frustrarile trecutului au explodat ca un vulcan, cine este seful acum?
Este toamna, frunzele se aseza si formeaza un covor multicolor, eu imi impart viata intre doua persoane, iubita mea si aceeasi roscata superba, oare pe cine iubeam?
Le iubeam pe amandoua la fel de mult, oare as putea sa le contopesc si sa formez un intreg?
Maturitate, respect, fire calculata versus libertate, spontaneitate, distractie, voi ce ati fi ales in locul meu?

Am inceput un nou capitol, am renuntat la steaua cu care discutam in favoarea unei pamantence roscata, oare am ales ce trebuie?

Lectia numarul 6 - nu te inhama sa cari mai mult decat poti duce
Concluzia - ce-i mult strica

joi, 8 martie 2012

Placutul gust al pacatului

Stau in pat tinandu-mi iubita in brate, ma uit in gol, gandul imi zboara departe, oare am sa o mai intalnesc?
Remuscari ... nu, din pacate nu sunt, imi dau seama ca las totul in urma, imi dau seama ca sunt slab, dar aceasta slabiciune imi place.
Un telefon, un numar necunoscut si o voce calda, da........ urmeaza sa ne intalnim.
O camera, o veioza si cateva foi aruncate pe un birou aveau sa contureze cadrul in care o asteptam. O bataie firava in usa m-a facut sa tresar, emotiile revederii m-au invadat ca un tunami, strabat cu privirea camera ca si cum m-as fi asigurat ca totul este in ordine.
Deschid......... sta in fata mea imbracata provocator, imbracata asa cum orice barbat si-ar dori sa vada o femeie. Noapte ne invaluie trupurile si lasa sa se auda doar placerea.
18 ani, atat are aceasta faptura al carui nume in greaca inseamna pace, aceasta faptura care a reusit sa-mi strecoare virusul placerii, aceasta faptura care mi-a aratat o alta fata a lumii.
A fost frumos ..... dar ma simt trist, o parte din universul meu s-a inchis in acea seara, o parte din inima mea s-a inchis in acea seara, cu un ochi rad si cu un ochi plang.
Am revenit la viata mea, sunt inconjurat de un val de tristete, dar tristetea mea vine din placerea pacatului, dintr-o placere pe care eu nu vreau sa o dezvalui nimanui, dintr-o placere pe care doar eu o stiu.

Adio faptura gingasa, adio si-ti multumesc.

Lectia numarul 5 - de multe ori, bucuria de afara mascheaza tristetea din nauntru
Concluzia - nu cantitatea conteaza, calitatea primeaza

Inceputurile unui casanova

Studentie, relatie, dragoste, pasiune, 21 de ani, o varsta in care te imbeti cu mireasma dragostei si te invelesti cu pasiunea, o varsta in care crezi ca nimic nu va putea sa te scoata din aceasta stare, si totusi .......
Sunt imbracat lejer, ascult muzica, rontai alune si savurez o bere ieftina, nu .... nu sunt in camera mea de camin, particip fara chef la o onomastica. Imi dau seama ca berea ma deprima si imi incerc norocul cu un pahar de vin, gandul imi zboara la iubita mea, mi-as fi dorit sa o pot strange in brate dar ..... cand vinul si gandurile placute isi incepuse hora euforiei, privirea mi-a fost atrasa de doi ochi ca mura si o silueta angelica.
Prea tarziu, am fost strapuns de sageata lui Cupidon, am salutat-o ridicand paharul si mi-a raspuns la gest, un sfert de ceas mai tarziu stateam imbratisati.
Lupta a inceput, tentatia versus vinovatie, cine credeti ca a invins?
Da, ati ghicit, un corp superb, doua buze carnoase, doi ochi minunati si o personalitate puternica. Am muscat din marul lui Adam, am simtit placutul gust al pacatului, atat de placut incat imi era foarte greu sa ma mai gandesc la dragostea pe care o calcam in picioare.
Dar cine indrazneste sa ne intrerupa acest frumos pacat?
Un glas taios se aude din spate '' ori ramai cu el ori mergi acum cu mine'', sunt debusolat, nu inteleg de ce un barbat vine si-mi rapeste pacatul, este al meuuuuu!!!! Aveam sa aflu ca de fapt era a lui, pentru mine a fost doar o lectie.
Lectia numarul 4 - convinge-te ca ceea ce atingi este al al tau
Concluzia - savureaza clipa cat poti, nu sti cand vine cineva si o revendica

Dorinta

Este noapte, greierii isi incep simfonia acompaniati de freamatul naturii, stau in pat si privesc cerul printre crengile mladioase ale unui plop. Admir cerul si-mi dau seama cat de mic sunt, un firicel de praf, un punct, o gaza de-o zi. Ochii imi raman atintiti pe o stea, o stea care aveam impresia ca este acolo pentru mine, am inceput sa o urmaresc in fiecare noapte cu gandul ca eu si ea impartim acelasi univers. Intamplarea face ca o saptamana mai tarziu sa o cunosc pe ea, am simtit ca cineva acolo sus ma iubeste si steaua cu care eu comunicam a venit sa ma cunoasca. Pasiune, dragoste, iubire, in sfarsit lumea era din noua a mea, totul in jurul meu se petrecea in pasi de dans, dragostea plutea in aer.
Lectia numarul 3 - Speranta moare ultima, nimic nu este imposibil
Concluzia - Orice vis poate deveni realitate, conditia este sa crezi in el.

miercuri, 7 martie 2012

A fi sau a nu fi indragostit

Dragostea -  o stare de paralizie generala, in care orice gand rational este indepartat si considerat nociv.
Sa fi indragostit si sa iubesti este un mare privilegiu, dar sa-ti impartasesti aceste trairi, uneori este o mare prostie.
Trei ani, trei ani in care am sperat sa fiu iubit macar pe jumatate din cat iubeam, trei ani la finalul carora cerseam dragoste, trei ani in care mi-am dorit sa ofer noaptea perfecta, stiti in cat timp s-au destramat acesti trei ani?
Suspansul nu-si are rostul aici, totul s-a destramat intr-o fractiune de secunda, secunda fatidica in care mi-am dat seama ca eu asteptam si altcineva castigase. Lumea mea ideala incepuse sa se prabuseasca, precum un castel de nisip, dragostea perfecta in care am crezut s-a transformat intr-o ceata deasa care m-a debusolat total, oare chiar merit asta?!
Lectia numarul 2 - ''boala lunga, moarte sigura''
Concluzia -  traieste azi ca si cum ziua de maine nu ar exista
Am invatat din aceasta experienta ca nu trebuie sa cersesti dragostea, in viata trebuie sa ai demnitate si sa accepti realitatea

Jurnal de viata

Un tanar, un vis, o dorinta, asa m-as descrie la 16 ani cand am simtit pentru prima data fiorul si dezamagirea dragostei. In acea perioada m-am simtit ca o frunza in bataia vantului, am fost luat si dus deasupra celor mai inalte culmi ca apoi sa fiu izbit cu putere de pamant, de la extaz la agonie, prima interactiune cu gustul amar al dezamagirii.
Lectia numarul 1 - exista o relatie proportionala intre entuziasm si dezamagire, cu cat entuziasmul este mai mare, cu atat dezamagirea este mai mare.
Concluzia - fiti cumpatati
Ce am invatat din aceasta experienta, ca nu tot ce ti se spune este adevarat si viata nu este mereu asa cum ne dorim.

Viata asa cum este ea


Probabil este a treia oara cand sterg tot ce am scris si o iau de la capat, este ca in viata, ai impresia ca urmatoarea data va fi mai bine. M-am tot gandit cum sa incep, cu ce anume, cum as putea sa expun cele mai frumoase ganduri, cele mai intense trairi si cele mai triste momente astfel  incat sa fie placut de citit. Cel mai simplu ar fi sa expun ce vad, ce simt si ce traiesc in aceasta clipa, dar ar fi totul prea banal ...... sau poate ca nu.
Pasiunea este cuvantul de ordine si ceea ce ma ghideaza in ultima vreme; Fiecare clipa traita intens, fiecare celula este excitata si se bucura de aceasta portita numita pasiune.
Dar ca sa fiu inteles, orice poveste trebuie sa aiba un inceput, iar eu mi-am propus ca in paginile ce vor urma sa creionez, incepand cu adolescenta si pana in momentul de fata, viata unui anonim.