vineri, 31 august 2012

Poveste fara sfarsit

A fost o data ca niciodata, ca daca nu ar fi fost nu s-ar fi povestit, un baiat pe nume JO. Viata lui este destul de plina oferind ocazional placere, fericire si clipe placute. Intr-o dimineata ca toate celelalte, privirea lui JO a fost atrasa de un zambet si o privire. Asa incepe marea aventura a lui JO, plina de clipe placute, dezamagire si mister. Atentia lui JO se indreapta acum spre JOLY, o tanara putin plinuta, cu mersul putin ghebos, inteligenta, dar care nu vrea sa iasa in evidenta, cu o privire calda si un zambet naucitor.
Cap 1. Pariul
 Intr-o zi JO pune pariu cu JOLY ca are curaj sa o sarute pe obraz in prezentamai multor persoane, miza pariului, un sarut. Sta JO si se gandeste ce sa faca, cum sa onoreze pariul astfel incat sa nu fie vazut de ceilalti , soarta ii surade, se creaza o imbulzeala si JO tasneste spre JOLY si o saruta pe obrazul drept, suficient de apasat si rapid ca sa nu fie vazut.
JOLY inca este uimita de indrazneala si rapiditatea lui JO, incearca sa nege valoarea pariului folosinduse de pretextul imbulzeli dar in cele din urma cedeaza.
Este seara, emotia plutea in aer, JO si JOLY se priveau sfiosi nestiind cine sa faca primul pas, JOLY isi ia inima in dinti si il saruta pe JO atat de pasional ca si cum si-ar fi onorat cel mai important pariu din viata ei.
Cap 2. Dragostea un fulg de nea
Este noapte, este frig si incepe sa ninga, cei doi se lasa purtati de jocul seductiei si se saruta pasional, nu conteaza locatia, frigul, spatiul, important este ca sunt impreuna. Este ziua in care cei doi se contopesc precum fulgii de nea, o zi a indragostitilor, o zi a fulgilor de nea. JO incepe sa simta ca se ataseaza de JOLY, se sperie si incearca sa gaseasca o portita de salvare. Partita lui JO se numeste GRALY, o fata pe placul lui JO din punct de vedere fizic, din pacate doar atat, dar era exact ce si cat are nevoie ca sa nu se ataseze mai mult de JOLY. Dupa ceva timp JOLY isi da seama ca JO iese cu cineva si isi arata nemultumirea, atunci JO isi promite lui ca nu va mai apela la portite cat timp va fi cu JOLY.
Cei doi continua sa se intalneasca si sa se iubeasca cu pasiune, in sfarsit JO simte ca a gasit ce cauta.
Cap 3. Dezamagirea
In timp ce mergeau cu masina JOLY ii dezvaluie lui JO ca inainte sa fie cu el, a avut o aventura cu un italian mai mare ca ea cu aproximativ 20 de ani. JO este uluit la auzul acestei destainuri si incearca sa se incurajeze singur. O perioada a incercat sa se prefaca ca nu-i pasa, a incercat sa uite si sa-si spuna ca nu-i treaba lui. Din ce se gandea JO mai mult la aventura lui JOLY din ce simtea mai tare ca ceva se rupe in el. JO incepe sa fie dezamagit de JOLY si o considere o femeie usoara si naiva. In prima faza nu-i spune ceea ce gandeste, zambeste frumos dar in sufletul lui isi doreste sa puna punct, dar se intreba de ce ar face-o, JOLY nu este proprietatea lui. Continua sa se intalneasca cu JOLY dar in inima lui se acumuleaza frustrare si durere. In cele din urma JO izbucneste sii ii spune lui JOLY parerea lui despre aceasta aventura si despre felul cum o percepe el.  JOLY neaga ca ar fi o femeie usoara desi nu poate sa justifice de ce s-a lasat condusa intr-un hotel unde un italian i-a tras-o ca unei prostitoate, singura diferenta fiind ca nu i-a dat bani.
JO este dezgustat, se uita la ea ca la un obiect, sufera si regreta ca a avut o aventura cu o astfel de femeie, sufera si regreta ca inca este cu ea. Isi ia inima in dinti si ii spune ca pune punct, JOLY nu vrea sa accepte aceasta despartire si il roaga pe JO sa-i mai dea o sansa Din pacate ea inca nu poate sa explice de ce pretentiile ei au fost atat de joase.
JO intra intr-o stare de impasibilitate, se uita la JOLY si nu vede nimic, zambetul care pana mai ieri topea si un ghetar nu mai reprezinta acum nimic pentru el, doar licarul ochilor il mai face pe JO sa o priveasca pe JOLY.
Cap 4. Iubirea
JO face eforturi mari sa treaca peste destainuirea lui JOLY, simte ca nu se mai poate implica la fel ca inainte, simte ca nu mai este acelasi ca inainte. Cei doi au continuat sa se iubeasca chiar daca JO din cand in cand tinea mortis sa-i reaminteasca lui JOLY ce fel de femeie a fost.
Intr-o zi in timp ce stateau in fata marii verzi, JOLY ii spune lui JO ca il iubeste. JO o privea uluit, desi suferea isi daduse seama ca suferinta lui avea ca fundatie iubirea, o iubea pe JOLY dar nu vroia sa recunoasca, JO era in sfarsit fericit.
JO simte ca este momentul sa-i spuna lui JOLY ca o iubeste, dar nu vrea sa-i spuna pur si simplu, astfel ca ia o carte si incepe sa incercuiasca litere. Ii lasa lui JOLY un biletel in care ii spune sa caute indiciile.
In sfarsit JO recunoaste ca iubeste.
Dragostea lui JO fata de JOLY creste, dar o data cu ea creste si apasarea pentru ce facuse JOLY, din pacate JO nu putea sa o ierte si sa treaca peste aceasta aventura.
19 septembrie este data in care JOLY a avut aventura, astfel ca JO se gandeste sa faca memorabila aceasta data, urzeste tot felul de planuri dar toate cu acelasi final.
Cap 4. Septembrie
Septembrie se apropie si JO incepe sa se gandeasca la data de 19, ziua care l-a despartit pe JO de ceea ce parea femeia perfecta, ziua care a condamnat aceasta relatie, ziua care il va fece pe JO sa-si aminteasca de JOLY ca fiind femeia o femeie naiva si fara verticalitate, fara principii, ziua pe care nici el nici JOLY nu o vor uita.
JO stie ca aceasta relatie este condamnata pieiri, o iubeste dar nu poate trai alaturi de o asemenea femeie, la urma urmei este aceeasi femeie, chiar daca acum regreta ce a facut, chiar daca acum spune ca nu o sa mai faca, chiar daca acum considera ca are pretentii mai mari de la viata, JOLY nu este decat tipa care s-a culcat cu un italian batran.
JO are amintiri frumoase cu JOLY, nu le va uita niciodata, nu va uita zambetul si ochii lui JOLY, nu va uita felul cum ii spune "te iubesc", nu va uita pasiunea si felul ei de a-l privi.

Am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea uni barbat si a unei femeie pe nume JO si JOLY. Am incalecat pe o capsuna si nu v-am spus o minciuna ci o poveste de dragoste, pasiune si dezamagire.
Continuarea povestii nu o stie nimeni, fiecare poate sa-si imagineze finalul cum doreste, JO stie ca finalul este doar unul, poate cel intuit de JOLY poate altul, in povesti totul este posibil.